U petak startuju glavni bh. aduti – Amel Tuka i Larisa Cerić

Fena
U petak startuju glavni bh. aduti – Amel Tuka i Larisa Cerić
/ Fena
Bosanskohercegovački sportisti nakon petodnevne pauze sutra u tri sporta izlaze na olimpijska borilišta u Rio de Janeiru.

U petak će nastupiti naši glavi aduti na igrama – atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić – te plivač Mihajlo Čeprkalo.

Prvi će nastupiti naš najbolji  sportista u 2015. godini Amel Tuka, koji će u 15.10 sati po srednjoevropskom vremenu trčati kvalifikacije na 800 metara.

Tuka će nastupiti u prvoj od sedam kvalifikacionih grupa, u kojoj je još sedam atletičara - Boris Berian (SAD), Žan Rudolf (Slovenija), Kléberson Davide (Brazil), Ayanleh Souleiman (Džibuti), Antoine Gakeme (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo) i Abraham Kipchirchir Rotich (Bahrein).

Po tri prvoplasina atletičara iz svake grupe, te još tri po rezultatima, izborit će nastup u polufinalu u kojem će se učestvovati 24 takmičara. 

Larisa Cerić će na tatami izaći u 16.00 sati, a u 1. kolu eliminacija u kategoriji iznad 78 kg borit će se protiv Tunižanke Nihel Rouhou Cheikh, u svom premijernom nastupu na olimpijskim igrama.

Naš najmlađi olimpijac Mihajlo Čeprkalo nastupit će u kvalifikacijama utrke na 1.500 metara slobodnim stilom, koja je na programu 18.10 sati, a 17-godišnji Banjalučanin će plivati u prvoj grupi.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije