U petak počinje deseti Sarajevo Open

Radiosarajevo.ba
U petak počinje deseti Sarajevo Open

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2011.", koji deset godina uspješno organizira Odbojkaški klub invalida Fantomi, bit će održan od 27. do 29. maja u Sarajevu.
 
Direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević na današnjoj konferenciji za medije najavio je snažan turnir na kojem će učestvovati neke od najjačih svjetskih ekipa i reprezentacija.
 
"Osvojili smo sve što se može u ovom sportu što je dokaz našeg dobrog rada iako nemamo najbolje uvjete. Konkurencija na ovogodišnjem turniru je jaka, ali mislim da uz mlade igrače možemo ponoviti uspjeh", izjavio je Mirojević.
 
OKI Fantomi, koji obilježava 15. godišnjicu postojanja, nastupit će u B-grupi s reprezentacijama SAD-a, Holandije i Bayerom iz Leverkuzena, dok će u A-grupi snage odmjeriti reprezentacije Rusije i Brazila, te ekipe Start iz Poljske i Hrabri iz Hrvatske.
 
Šef stručnog štaba sarajevskog kluba Šefko Nuhanović očekuje ulazak u finale, ali smatra da neće biti lako doći do novog trofeja.
 
"Rusija je mnogo napredovala. Jaki su i mislim da bismo mogli s njima igrati u finalu. Neće biti lako, ali siguran sam da možemo slaviti uz naše mlade igrače koji su željni dokazivanja", kazao je Nuhanović.
 
Fantomi prvu utakmicu igraju protiv reprezentacije SAD-a, čiji sastav nije poznat Sarajlijama.
 
Svečano otvorenje turnira zakazano je za 28. maj u 09.30 sati, dok će finale biti odigrano u nedjelju u 13.00 sati. 
Sve utakmice će biti odigrane u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.
 
Petu godinu zaredom turnir će podržati Međunarodni fond za deminiranje (ITF). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije