U maju šahovski međunarodni turnir 'Bosna 2011'

Radiosarajevo.ba
U maju šahovski međunarodni turnir 'Bosna 2011'


Šahovski klub Bosna,  četverostruki prvak Evrope i najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, od 3. do 12. maja u Sarajevu bit će domaćin 41. međunarodnog turnira "Bosna 2011".

Ovim turnirom,  koji će se igrati u novoobnovljenom hotelu "Bristol“, ŠK Bosna tradicionalno obilježava 22. maj - Dan prijema BiH u Ujedinjene nacije.
 
Turnir će se igrati po švicarskom sistemu od 9 kola, primjenjujući pravila šahovske igre FIDE i bit će prijavljen za rejtingovanje. U samoj organizaciji predstojećeg turnira učestvuju dva vrhunska šahovska stručnjaka Predrag Nikolić i Jasna Šakotić, koji će obavaljeti dužnosti direktora, odnosno glavnog sudije.  

"Ova desetodnevna manifestacija međunarodnog karaktera je otvorena za sve zainteresovane šahiste i šahistkinje iz cijelog svijeta i kao takva privlači veliku pažnju javnosti i medija u BiH i inostranstvu što opravdano svrstava Bosnine turnire među tri najpoznatija i najjača u cijelom svijetu", saopćeno je iz ŠK Bosna.  
Prošlogodišnji turnir okupio je 169 učesnika iz 32 zemlje svijeta, a ove godine očekuje se učešće više od 200 šahista  i preko 500 posjetilaca u toku svakog dana trajanja turnira. Ukupni nagradni fond takmičenja iznosi 50.000 eura.

Za sve učesnike i ljubitelje šaha tokom turnira  organizatori pripremaju posebnu atrakciju - jednodnevno "Međunarodno prvenstvo u ubrzanom šahu", koje će se održati 7. maja.

Iz ŠK Bosna je saopćeno, da će svim ljubiteljima šaha, koji  nisu u mogućnosti prisustvovati turniru "Bosna 2011", biti   omogućen direktan prijenos partija preko oficijelne web stranice kluba  www.skbosna.ba . Na istoj stranici moguća je on-line prijava zainteresiranih igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije