U Konjicu godišnji miting EFFA

Radiosarajevo.ba
U Konjicu godišnji miting EFFA

Organizacija sportskih ribolovaca Konjic, 6. i 7. juna, organizuje godišnji miting Evropske «Fly – fishing» asocijacije (EFFA), pod nazivom «Dani mekousne pastrmke».

Sportski ribolovci i masteri EFFA iz Njemačke, Italije, Švajcarske, Norveške, Srbije i Hrvatske, u Glavatičevu, na Neretvi, prezentirat će svoja znanja i vještine, a drugog dana mitinga, bit će organizovano polaganje za licencu internacionalnog instruktora.

U svojoj 81-oj godini dugoj istoriji, Organizacija sportskih ribolovaca Konjic nije organizovala ništa značajnije od ovoga mitinga.

Osim ribolova, najbolji evropski masteri prezentirat će vještine daljinski zabačaj, trik zabačaji, dvoručno bacanje, prezentaciona bacanja, vodeni zabačaj i dr.

U nedjelju EFFA organizuje polaganje za licencu internacionalnog instruktora, a miting se zvršava u poslijepodnevnim satima, rekao je za FENU Besim Nikšić, predsjednik Organizacije sportskih ribolovaca Konjic.

Ova manifestacija ima edukativni, turistički i sportski značaj.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije