U iščekivanju velikog povratka: Tyson odbio 16 miliona eura za meč bez rukavica

Radiosarajevo.ba
U iščekivanju velikog povratka: Tyson odbio 16 miliona eura za meč bez rukavica
Foto: Instagram / Mike Tyson

Bivši svjetski teškaški prvak u boksu Mike Tyson (53) najavio je povratak u ring, ali nijednu novu ponudu još nije prihvatio. Pa tako ni onu legende MMA sporta Wanderleija Silve (43) da uđu u borbu bez rukavica, a prema kojoj bi zaradio 16 miliona eura, piše 24sata.hr.

Bare Knuckle Fighting Championship pod čijom se paskom u ringu borci bore, kao što i ime kaže, golih šaka, odnosno bez rukavica, nije uspio završiti 'veliki transfer'. U svojim su redovima htjeli vidjeti ni više ni manje nego Tysona u okršaju protiv brazilske legende slobodna borbe Silve (43).

Silva je ponudu bez razmišljanja prihvatio, ali isto nije napravio njegov protivnik. Sve je to potvrdio brazilski trener Rafael Cordeiro koji Tysona priprema za povratak jer smatra da boks bez rukavica nije za njega bez obzira na financijsku ponudu.

Spomenuti Wanderlei potpisao je ugovor s BKFC-om, ali još nije debitirao u njihovom ringu. No, na debi će još morati malo pričekati kao i na izdašniju ponudu, a Tyson se okreće drugim izazovima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije