Doha / Tuka se oglasio uoči finala: Poslao najemotivniju poruku ikad i dao obećanje

01. 10. 2019. u 16:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2325

Svjetsko prvenstvo u atletici koje se država u prijestolnici Katara Dohi večeras će donijeti finalnu utrku na 800 metara u kojoj će nastupiti najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

Tuka, koji je jedan od favorita za osvajanje medalje, oglasio se na Facebooku uoči večerašnjeg finala.

Njegovu poruku pročitajte u nastavku:

"Dragi moji Bosanci i Hercegovci! Ne mogu da vam dovoljno zahvalim na riječima podrške koju mi pružate uoči večerašnjeg finala, ali i tokom cijele sezone!

Sretan sam što znam da iza sebe imam armiju navijača i iskrenih ljudi koji se raduju svakom mom uspjehu kao da sam njihov najrođeniji!

Svi znate koliko mi sve ovo znači i koliko sam radio da bih se uopće plasirao u finale i, hvala Bogu, uspio sam u tome i obradovao sve vas, a vi ste meni napunili srce, i meni i mojoj porodici, jer svaka vaša poruka podrške napuni oči suzama mojim najbližima, a često i meni!

Večeras ću dati sve od sebe da još jednom ispišemo stranice historije i u svakom trenutku ću u svojoj glavi čuti vaš glas, koji me bodri, koji me tjera naprijed, koji mi govori koliko sam sretan čovjek što vas imam za vjetar u leđa...

Večeras ću trčati i za sve one koji nisu više s nama! Osluškujem sve što se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile živote. Večeras bi, možda, i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugačije!

Zato večeras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trčim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote! Neka im je vječni rahmet", napisao je Tuka. 

Tagovi: Amel Tuka Doha

NEMA KOMENTARA