Tuka: Presretan sam da sam među najboljim na svijetu

A. S.
Tuka: Presretan sam da sam među najboljim na svijetu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Tuka na press konferenciji

Amel Tuka, najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, na Ilidži je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o rezultatima u proteklih nekoliko mjeseci.

Jedan od najboljih sportista naše zemlje i svjetskih atletičara na 800 metara, pred novinarima je podsjetio na uspjehe u Dijamantskoj ligi, naglasivši na vrhunske rezultate u Monte Carlu i Ostravi, koji su ga svrstali u najboljeg u Europi u ovom trenutku u ovoj disciplini.

"Prelijep je osjećaj biti među najboljim na svijetu, te prvi u 2019. godini u Evropi, što je ujedno drugi moj rezultat u karijeri. Na meni je da nastavim ovdje gdje sam stao i sve ovo potvrdim u Dohi na Svjetskom prvenstvu te Dijamantskoj ligi u Cirihu. Ta takmičenjima me očekuju u augustu i septembru i polako tempiram formu", kazao je Tuka na početku konferencije za novinare.

On je dodao da će se za ta dva velika takmičenja pripremati u Švicarskoj.

"Idem na planinu, St Moritz,  i to me neće omesti da ostvarim rezultate koje priželjkujem",, dodao je Amel. 

Tuka je posebno pohvalio trenera Giannija Ghedinija.

"Vratio me na režim treninga iz 2015. kada sam osvojio medalju na Svjetskom prvenstvu i to me raduje. Takav sistem rada mi odgovara i već je donio rezultate", podvukao je Tuka, koji se zahvalio i sponzorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije