Tuka nije jedini: Zapažen nastup bh. atletičara na međunarodnom mitingu

Fena
Tuka nije jedini: Zapažen nastup bh. atletičara na međunarodnom mitingu
/ Dejan Mileusnić (Anadolija)
Bacač koplja Dejan Mileusnić ostvario normu za naredno Europsko prvenstvo

Iako su oči bh. javnosti bile uprte u Amela Tuku i ostali bh. takmičari na mitingu u Zenici ostvarili su dobre rezultate.

U lošim vremenskim uvjetima bacač koplja Dejan Mileusnić uspio je zabilježiti normu za naredno Europsko prvenstvo koje će se održati u Amsterdamu. Mileusnić je prvo imao tri prestupa a onda bacio koplje 80,11 metara. Time je dostigao normu za Amsterdam ali i priliku da se eventualno upiše na listu za Olimpijske igre.

Nakon natjecanja Mileusnić je bio prezadovoljan rezultatom koji mu je drugi u karijeri. U narednih mjesec dana pokušat će ispuniti i normu za Olimpijadu – 83 metra.

Svoju olimpijsku normu još jednom je potvrdio iskusni bacač kugle Hamza Alić sa rezultatom 20,57 metara, ostvarivši drugi najbolji rezultat zeničkog mitinga.

U lošim vremenskim uvjetima svoju trenutnu formu potvrdio je i mladi bacač kugle Mesud Pezer s rezultatom od 20,29 metara, ali ovo sigurno nije njegov krajnji domet.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije