Tuka nastupa na Srebrenom mitingu: Prije osam godina na ovoj stazi postao najbrži čovjek u Evropi

0
Radiosarajevo.ba
Tuka nastupa na Srebrenom mitingu: Prije osam godina na ovoj stazi postao najbrži čovjek u Evropi
Foto: EPA-EFE / Amel Tuka / Arhiv

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras, 22. jula od 22:50 sati učestvuje na trci u disciplini 800 metara na ovogodišnjem Srebrenom atletskom mitingu u Madridu.

Tuka je do sada dva puta trčao u Madridu i oba puta pobijedio. Bilo je to 2015. i 2016. godine.

Prije osam godina Tuka je prvi put trčao ispod 1:44, tačnije 1:43.84, postavši tako najbrži čovjek u Evropi na 800 metara.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Trka je bila 11. jula, na dan sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, što je za Amela bio dodatni motiv.

"Kao i svake godine u Madridu, i očekujem jednu brzu trku uz veoma jaku konkurenciju. Zbog malih problema koje sam imao sa stopalom, morao sam preskočiti mnoge trke na početku sezone koje bi mi pomogle da uđem u svoju top formu. Tako da sada prolazim kroz taj period i svjestan sam toga. Trenirao sam jako dobro posljednjih sedmica ali znam da moram biti strpljiv kako bi se sve “kockice posložile” i kako bih trčao što brža vremena. Sve u svemu, bio bih zadovoljan najboljim rezultatom ove sezone.

Osjećam se jako dobro, trenirao sam odlično ovaj period, nadam se da sam se uspio dovoljno odmoriti za ove trke koje me očekuju i da će se sve stvari složiti onako kako smo trener i ja planirali. Sve u svemu, volim ovaj osjećaj blage nervoze i adrenalina uz jaku konkurenciju i sigurno da ću dati svoj maximum da istrčim što brže ovu utrku", poručio je Tuka.

Sutra u 22:50 trčim svojih 800m na ovogodišnjem Srebrnom atletskom mitingu u Madridu. Do sada sam dva puta trčao u...

Posted by Amel Tuka on Friday, July 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije