Trostruki svjetski šampion izvršio samoubistvo

0
Radiosarajevo.ba
Trostruki svjetski šampion izvršio samoubistvo
Foto: Unsplash / Tragedija u Keniji

Kako prenosi kenijski portal Mwakilishi, jedna od tamošnjih zvezda atletike Hosea Mwok Macharinyang, pronađen je mrtav u svojoj kući.

On je imao 35 godina, a trostruki je osvajač zlata na prvenstvima svijeta u cross countryju.

"Pretpostavlja se da je ovaj atletičar, koji se specijalizovao za trke na 10.000 metara, izvršio samoubistvo", navodi pomenuti medij.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Mwok je triput u nizu dolazio do ekipnog zlata na šampionatima planete u crossu, od 2006. do 2008, a pobijedio je i na trci u Edinburghu 10-kilometarskoj trci 2007. godine.

Predsjednik regionalnog saveza Sjeverne Kenije Jackson Pkemio opisao je Mwoka kao "tihog i posvećenog sportistu", koji je planirao povratak poslije duge pauze, napravljene 2012. godine.

"Počeo je da trenira ponovo, spremao se za veliki povratak. Kao funkcioneri kenijskog Saveza pamtit ćemo ga po svemu dobrom što je ostvario", rekao je Pkemoi za lokalni list "Standard".

Trener Boniface Tiren, rekao je da je poslije dugo vremena prošlog mjeseca sreo Mwoka.

"Tada sam naleteo na njega u Itenu, gde je trenirao i pitao ga gde je bio svih ovih godina. Rekao je da će me pronaći i sve objasniti. Jako je tužno što više nije živ", istakao je Tiren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije