Tragična smrt češke gimnastičarke (23): Htjela savršenu fotografiju, pa pala s 80 metara visine

1
Radiosarajevo.ba
Tragična smrt češke gimnastičarke (23): Htjela savršenu fotografiju, pa pala s 80 metara visine
Foto: Instagram / Stradala Natalie Stichova

Natalie Stichova bila je jedna od perspektivnih čeških gimnastičarki. Godine 2015. osvojila je četvrto mjesto na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Češke u gimnastici, a 2016. s klubom Sokol Pribram osvojila je prvenstvo Srednječeškog vojvodstva. Od 2017. nije učestvovala na takmičenjima, a odnedavno je radila kao trenerica u klubu Sokol Pribram, koji je sa žaljenjem izvijestio o tragičnoj smrti 23-godišnjakinje.

"S dubokom tugom javljamo da je nakon tragične nesreće zauvijek preminula naša nevjerovatna prijateljica, gimnastičarka, reprezentativka i trenerica Natalie Stichova. Izgubila je borbu za život 21. augusta u 5:30", stoji u objavi na društvenim mrežama.

"Natalie je bila nasmijana kroz svoj kratki život i tako ćemo je uvijek pamtiti. Cijeloj njenoj porodici i bliskim prijateljima izražavamo najiskrenije saučešće i šaljemo puno snage i podrške", dodaje se u objavi.

Pronađeno tijelo mladića iz Hrvatske koji se utopio s djevojkom u Ramskom jezeru

Pronađeno tijelo mladića iz Hrvatske koji se utopio s djevojkom u Ramskom jezeru

Gimnastičarka je umrla prije nekoliko dana nakon nesreće koja se dogodila 15. augusta ove godine, dok je s partnerom bila na odmoru u Alpama, tačnije na planini Tegelberg, gdje je stigla kako bi vidjela čuveni njemački dvorac Neuschwanstein.

"Pala je s oko 80 metara visine. Nećemo znati je li joj noga skliznula ili se odlomio komad stijene", rekao je porodični prijatelj za portal extra.cz.

Prema nepotvrđenim informacijama, sportiskinja je stala blizu ivice kako bi se fotografisala i zatim je pala s velike visine. Rečeno je da je pretrpjela nepopravljivo oštećenje mozga, a nakon nekoliko dana u bolnici ljekari su je odlučili isključiti s aparata.

Sportistkinja je nedavno započela novu fazu u svom životu, udala se za svog partnera Davida, prenosi Sovsport.ru.

Njena posljednja objava na društvenim mrežama bila je izjava ljubavi dragom.

"Ono što želim si ti", napisala je na internetu uz romantičnu fotografiju sa svojim dragim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije