Tragičan kraj mladog boksera: Slavio veliki trijumf, a onda mu pozlilo i umro

Radiosarajevo.ba
Tragičan kraj mladog boksera: Slavio veliki trijumf, a onda mu pozlilo i umro
Scott Westgarth (31), umro je dva dana nakon borbe u lakoteškoj kategoriji protiv Deca Spelmana u Doncasteru u Engleskoj.

Westgarth je bio outsider, a slavio je sudijskom odlukom nakon deset teških rundi. Ipak, da nešto s njim nije u redu vidjelo se u intervjuu nakon meča. Dok je njegov protivnik pričao, Westgarth je u pozadini sjedio s grčem na licu.

Samo koju minutu nakon toga pozvali su ljekare i Westgarth je prebačen u bolnicu.

Umro je u ponedjeljak u jutarnjim satima.

"Bože, blagoslovi Scotta Westgartha. Promovirao je prave sportske vrijednosti, bio je mladić koji je izgubio život radeći ono što voli. Ne znam što bih rekao, u šoku sam. Neka njegova obitelj, prijatelji i njegov tim prime sućut, ovo su mi najteži dani u karijeri"; izjavio je njegov menadžer Stefy Bull.

Scott Westgarth bivši je instuktor skijanja, rodio se u Newcastleu. Počeo je boksati dosta kasno, tek s 24 godine. Prije toga radio je i kao kuhar, no boks mu je bila prva ljubav. Imao je šest pobjeda, dva poraza i remi prije kobne borbe u nedjelju, a nakon pobjede bio je na korak do titule engleskog prvaka u lakoteškoj kategoriji.

Nakon vijesti o njegovoj smrti otkazan je turnir.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije