! / Tradicionalni 455. skokovi sa Starog mosta: Igor i Vedad brane titulu

25. 07. 2021. u 16:36:00 Fena

Shares: 0

U Mostaru se počeli tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, koji su okupili brojne skakače iz cijele BiH ali i Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Iz Organizacijskog odbora skokova sa Starog mosta navode da sudjeluje 31 skakač, koje će bodriti više od tisuću gostujućih i domaćih navijača.

Skokovi se izvode u dvije kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrâp) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

U žiriju ovogodišnjih skokova su: Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević i Alica Jakirović.

U kategoriji skokova na noge gdje titulu šampiona brani Igor Kazić nastupa 15 skakača, dok se u kategoriji skoka na glavu za titulu najbolje laste bori 17 skakača, a šampionat brani Vedad Bašić.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su natjecanje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem jula.

Skokovi datiraju iz vremena gradnje samog mosta, ali prvi skok zabilježen je 1664. godine. Formalno natjecanje ustanovljeno je 1968. i otad se održava svakog ljeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Mostar Stari most

KOMENTARI (1)