TK Open 26. i 27. februara u Tuzli

Radiosarajevo.ba
TK Open 26. i 27. februara u Tuzli


U Skupštini Tuzlanskog kantona danas je održana sjednica Inicijativnog odbora za organizaciju tradicionalnog karate turnira TK - open.

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Sead Čaušević, mandatar za premijera Tuzlanskog kantona. Dopredsjednici su Bajazit Jašarević, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla.

Ovogodišnja manifestacija bit će održana pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Ovaj karate turnir je nakon više od deceniju izrastao u najveći sportski događaj ove vrste u regionu gdje, pored domaćih, okuplja takmičare iz nekoliko zemalja svijeta koji su u samom vrhu karate sporta. Renome koji imaju takmičari Tuzla Sinbre je svakako najbolja pozivnica za učešće na ovakvom turniru a on će biti održan dva dana. Prvog dana je takmičenje seniora a drugog dana će nastupiti mlađi takmičari.

Očekuje se više od 1.500 karatista iz nekoliko zemalja.

Formiran je i Izvršni odbor koji će obaviti tehnički dio priprema za turnir te komisije u različitim oblastima djelovanja.

TK Open će biti održan 26. i 27. februara, a tradicionalno se organizuje u znak obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije