Timskim duhom do zlata: Futsal reprezentacija dijabetičara BiH na krovu Europe

A.I.M.
Timskim duhom do zlata: Futsal reprezentacija dijabetičara BiH na krovu Europe
FOTO: Facebook / Vitković: Srce puno sreće
Pobjedom nad selekcijom Hrvatske i to visokim rezultatom 5:0, Futsal reprezentacija dijabetičara Bosne i Hercegovine osvojila naslov Europskog prvaka.

Naši momci, tako su stigli do druge zlatne medalje na evropskim prvenstvima dijabetičara, s obzirom na to da su se zlatom okitili i kao domaćini 2016. godine u Sarajevu.

Takmičenje DiaEuro 2018 održano je u Bratislavi od 21. do 28. jula, a do zlatne medalje reprezentacija BiH stigla je sa šest pobjeda i samo jednim remijem.

U prvoj utakmici slavili su protiv ekipe Mađarske, prošlogodišnjeg viceprvaka rezultatom 5:3, u drugoj utakmici bili su bolji od Poljske 5:1, treća je završena remijem 4:4, a zatim su pobijedili Sloveniju 5:1, čime su grupnu fazu takmičenja okončali prvim mjestom.

Futsal reprezentacija DiaBiH okitila se drugom zlatnom medaljom na Europskom prvenstvu  - undefined

Foto:Facebook: Futsal reprezentacija DiaBiH

U utakmici četvrtfinala reprezentativci BiH dominantni su bili nad selekcijom Belgije slaveći prolazak u polufinale rezultatom 6:2.

U polufinalu savladali su Ukrajinu 6:2, da bi u konačnici pao i do tada aktuelni prvak Europe, reprezentacija Hrvatske.

„Puno mi srce  sreće, kao i ostalim momcima. Nadali se, vjerovali u naše momke i na kraju i osvojili pehar. Futsal reprezentaciju dijabetičara BiH čini skup mladih i iskusnijih igrača, tako da su svi dobili priliku da igraju možda i više nego što je bilo predviđeno. Iz utakmice u utakmicu išli smo jakim timskim duhom,“ govori za Radiosarajevo.ba selekror Saša Vitković.

Ističe i da su domaćini od samog početka bili svjesni kvaliteta našeg tima.

„Domaćini su dva puta mjenjali raspored utakmica da bi nas izbjegli i pred samo polufinale su tajnim glasanjem promjenili parove polufinala. Međutim, mi smo dokazali svima da smo najbolji i ponosno smo vratili zlato u BiH,“ zaključuje Vitković.

Na DiaEuro 2018 u Slovačkoj za našu selekciju nastupili su: golmani Miran Gvozdić i Amer Šarić, kapiten Aleksandar Ivanović zatim, Vedo Šakić, Sedin Mulaosmanović, Perica Živković, Josip Studenović, Ibrahim Hršumović, Zijad Salihović, Sandi Dizdarić, Vernes Kovačević i Mahir Ćasurović.  U sturčnom štabu uz selektora Saču Vitkovića bili su trener Nijaz Mulahmetović i fizioterapeut Damir Aradinaj.

Pogledajte jedan od golova iz finalne utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije