Thorpe se vraća plivanju, Phelps oduševljen

Radiosarajevo.ba
Thorpe se vraća plivanju, Phelps oduševljen


Penzionisani australski plivač Ian Thorpe (28), zvani Torpedo, najavio je povratak u bazene, ali nije isključio niti  mogućnost učešća na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Ian Thorpe sa olimpijskih igara ima ukupno 5 zlata, tri srebra i jednu bronzanu medalju. Na svjetskim prvenstvima je osvojio 11 zlatnih medalja, a tokom karijere postavio je 13 svjetskih rekorda. U penziju je otišao 2006. godine.

Thorpe će se u narednih šest do osam sedmica morati testirati na doping, kako bi mogao učestvovati na australskim kvalifikacijama.

"Nikada nisam niti prestao trenirati, jedino što u zadnje vrijeme treniram intenzivnije, te uživam u činjenici da ulazim u formu", rekao je Thorpe za Sunday Telegraph.

Phelps:  To je sjajna vijest

Najtrofejniji olimpijski plivač u istoriji, Michael Phelps oduševljen je mogućnošću da se u bazene vraća Ian Thorpe, te da bi se mogao takmičiti protiv njega.

"Povratak Iana Thorpea plivanju bi bio velika vijest za naš sport. Ian je ikona svjetskog plivanja. Njegova bi nazočnost povećala zanimanje za plivanje i donijela uzbudljivost", rekao je Phelps.

Ova dva plivača su na Olimpijskim igrama u Atini vodila veliku bitku na 200 metara slobodno. Uspješniji je bio Australac koji je odnio zlato, dok je Phelps završio tek na trećem mjestu.

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=vtfpfTUVWw0{/youtube}

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije