Teška nesreća na biciklističkoj utrci (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Teška nesreća na biciklističkoj utrci (VIDEO)

Motorista koji je prevozio suca na biciklističkoj utrci Paris-Roubaix zabio se u publiku 60 kilometara do cilja i povrijedio deset osoba.

Nesreća se dogodila na 60-tom kilometru utrke u mjestu Orchies kada je motorist iz pratnje izgubio kontrolu i uletio među publiku. Pritom je deset osoba ozlijeđeno, od kojih troje teže. Najteže ozlijeđeni su helikopterom prevezeni u bolnicu.

Nesreću su zabilježile i televizijske kamere. Sa snimaka gdje se vidi kako ljudi padaju na tlo, dijelom i na biciklističku stazu, teško je ocijeniti o kakvim se točno ozljedama radi. Organizatori kažu da su svi stradali smješteni u bolnicu u Lilleu.

http://www.youtube.com/watch?v=wZmmbiSHu3w


Pobjednik utrke je Belgijanac Tom Boonen, član Quick Stepa, koji je 258 kilometara prošao za šest sati, 15 minuta i 53 sekunde. Drugi je bio Talijan Filippo Pozzato (Katusha) sa 47 sekunda zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Norvežanu Thoru Hushovdu (Cervelo) sa minutom i 17 sekundi zaostatka.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije