Tanović osvojila 2. mjesto na UCI utrci u Grožnjanu

Fena
Tanović osvojila 2. mjesto na UCI utrci u Grožnjanu
Četverostruka osvajačica balkanskih medalja i devetostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u biciklizmu Lejla Tanović, osvojila je drugo mjesto na UCI C2 utrci u hrvatskom Grožnjanu.

Članica profesionalnog SMF timaimala je nastup nakon mjesec dana izbivanja a takmičenja radi bolesti, a u tom periodu propustila je tri planirana takmičenja, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Osvajanjem drugog mjesta upisala je novih 20 UCI bodova za svjetsku ranking listu, te nastavila s pripremama za zadnji dio sezone u kojem je očekuju još četri utrke.

"Raduje nas činjenica da je Lejla tek nekoliko dana nakon dozvole ljekara da se vrati treningu dobro odvozila utrku i osvojila drugo mjesto. Do kraja sezone nas očekuju još četri takmičenja. Naš prioritet za kraj sezone će svakako biti osvajanja što većeg broja UCI bodova i napredovanje na ranking listi", rekao je selektor MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Ovo je bila 20. medalja na UCI utrkama za MTB reprezentativku BiH Lejlu Tanović a već naredne sezone njen glavni cilj će biti prikupljanje što većeg broja UCI bodova radi lakšeg ostvarenja norme za olimpijske igre u Tokiju 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije