Takmičari iz deset država na mitingu Zenica 2011

Radiosarajevo.ba
Takmičari iz deset država na mitingu Zenica 2011


Atletski klub "Zenica“ sutra će biti domaćin 2. Međunarodnog atletskog mitinga "Zenica 2011“.

Kako je danas na pres-konferenciji izjavio direktor turnira i generalni sekretar AK "Zenica“ Aziz Kevelj, na mitingu koji će biti održan na stadionu SRC "Kamberovića polje" nastupit će oko stotinu atletičara i atletičarki iz deset država - Albanije, Turske, Francuske, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, SAD, Mađarske i BiH.

"Očekujemo velika uzbuđenja u disciplinama bacanje kugle, gdje će osim našeg Hamze Alića nastupiti sve bolji reprezentativci Srbije Asmir Kolašinac i Milan Jotanović. Također, u bacanju kladiva, trci na 100 metara i bacanju diska očekujemo izuzetno interesantna takmičenja i velike rezultate“, kaže Kevelj.

Prva zvijezda zeničkog mitinga je mađarski bacač diska, trećeplasirani sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Barceloni, Robert Fazekaš čiji rekord iznosi 71,70 metara.

Predsjednik AK "Zenica“ Suad Kaknjo izjavio je kako je sve spremno za početak mitinga, čija je prva od 12 disciplina na programu od 16 sati kada će na teren izaći kladivašice.

"U odličnoj sam formi, pokazao je to i pobjednički hitac na mitingu u Slovenskoj Bistrici. Očekujem da ću pred domaćom publikom biti još bolji i da mogu postići dužinu od 20,50 metara“, optimista je bh. reprezentativac, bacač kugle Hamza Alić.

Organizaciju 2. Međunarodnog atletskog mitinga "Zenica 2011“ pomogli su Vlada ZDK i Općina Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije