Taekwondo prvenstvo BiH: Naslov državnog prvaka osvojio je Armin Gredić

Radiosarajevo.ba
Taekwondo prvenstvo BiH: Naslov državnog prvaka osvojio je Armin Gredić

Proteklog vikenda održano je seniorsko prvenstvo BiH u taekwondo-u za sve uzraste, a naslov državnog prvaka osvojio je Armin Gredić.

"Moj taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je pokazao koliko dominira u taekwondo sportu u Bosni i Hercegovini. Osvojili smo ukupno čak 24 zlatna odličija, 14 srebrenih i 12 bronzanih medalja i ostvarili plasman najboljih u svim konkurencijama, prvo mjesto u mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima. Ovo je samo rezultat napornog rada naših trenera i sportaša. Posebno bih želio da istaknem uspjeh našeg seniorskog A-tima mene i mojih sparing partnera", kaže Gredić za Radiosarajevo.ba.

U timu koji broji 10 sportaša, devet je osvojilo zlatnu medalju: Armin Gredić, Samir Selimović, Alen Čukurija, Emir Kaljanac, Džejlana Kovačević, Delila Ramić, Nejla Kaljanac, Arman Dubravac, Amar Ljuca i 1 srebro zlata vrijedno a to je Dina Čukurija.

"Pored toga smo jedni drugima velika prijateljska podrška i činimo pravi tim mladih i uspješnih ljudi", ističe Gredić.

U nastavku ove vrijedne sportaše očekuje par turnira G-kategorije i kako kažu najvažnije Evropsko seniorsko prvenstvo u Švicarskoj kao i Evropska Univerzijada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije