Svijetla budućnost za Bolta

Radiosarajevo.ba
Svijetla budućnost za Bolta

Iako je prije manje od mjesec dana svojim rekordima oduševio cijeli svijet, najbolji svjetski atletičar Usain Bolt ima još puno rezervi. Tako barem tvrdi njegov trener.

"U sljedeće će dvije godine doći do svoga maksimuma. Mislim da će trčati 100 metara ispod 9.50 sekundi ili koju stotinku iznad. A ako bude potpuno svjež, 200 metara će istrčati ispod 19 sekundi, u to nema sumnje", izjavio je Glen Mills za Jamaica Observer.

"Radit ćemo na njegovoj startnoj reakciji, kao i na brzini u prvoj fazi utrke. Mislim da možemo još puno napraviti, ali Usain mora ojačati. Njegova fizička snaga, pogotovo s obzirom na njegovu visinu, mora se popraviti, možda za još 20 posto. Tada ćemo doseći ono što želimo", dodao je Mills.

Bolt “dobiva” autocestu i diplomatske povlastice

Jamajčanski premijer Bruce Golding podvrdio je nagađanja da će autoput dobiti ime po nacionalnom heroju, sprinteru Usainu Boltu.

I ne samo to, najbrži čovjek današnjice zaslužio je da ga se naziva ambasadorom zemlje, pa će mu Jamajka dati sve privilegije koje imaju tamošnji diplomati, dodao je Golding.

Autocesta 2000, koji povezuje veće gradove na tom otoku, nosit će ime Usaina Bolta, koji će primiti i državnu počast “Order of Jamaica”, četvrtu po važnosti nagradu Jamajke, koja se može izjednačiti titulom viteza u Velikoj Britaniji.

Sa 23 godine Bolt, koji je svjetski prvak i rekorder, te vlasnik zlata s Olimpijskih igara u utrkama na 100, 200 i 4x100 metara, postat će najmlađi Jamajčanin koji prima ovakvu počast.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije