Svaka čast: Tri zlatne medalje za BK Novi Grad

0
Anadolija
Svaka čast: Tri zlatne medalje za BK Novi Grad
Foto: AA / BK Novi Grad

Član Bokserskog kluba Novi Grad iz Sarajeva Haris Mešanović 11 puta je uzastopni seniorski bokserski prvak Bosne i Hercegovine.

U Bijeljini je održano Pojedinačno prvenstvo BiH u boksu za seniore na kojem je nastupilo ukupno 28 klubova iz BiH, a među njima i članovi Bokserskog kluba Novi Grad iz Sarajeva. Prema svim procjenama, riječ je o najvećem seniorskom prvenstvu u postratnoj BiH.

Tri člana Bokserskog kluba Novi Grad, dva u muškoj i jedan u ženskoj kategoriji, nakon eliminacionih borbi prošli su u finale te se na kraju uspjeli okititi zlatnim medaljama.

Zlatne medalje osvojili su Haris Aganović, Ajla Tinjak i Haris Mešanović, što je, kaklo navode iz kluba, za olimpijski boks u pojedinačnoj konkurenciji veliki uspjeh i za boksere, i za klub.

Ono što je svakako posebno značajno naglasiti jeste da je 23-godišnjem Harisu Mešanoviću ovo 11. uzastopni naslov prvaka u svojoj kategoriji.

"Haris Mešanović već 11. godinu uzastopno osvaja zlatnu medalju u svojoj kategoriji i neumoljivo je brani od mnogobrojnih protivnika. Za taj način sebi je osigurao mjesto u reprezentaciji BiH gdje ga ubrzo očekuje nastup na kvalifikacionim turnirima i borbe osvajanja sportske norme za nastup na Olimpijadi u Tokiju", naveli su iz Bokserskog kluba Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije