:) / Ma, bravo: Sarajka Ajna Maljanović najperspektivnija takmičarka turnira u Bugarskoj

14. 09. 2021. u 19:55:00 Fena

Shares: 0

Članice sarajevskog Kluba ritmičke ginmastike KRG Victoria vratile su se zadovoljne s internacionalnog turnira Queen of Aida, koji je proteklog vikenda održan u gradu Haskovo u Bugarskoj.

Na dvodnevnom turniru zavidne rezultate ostvarile su takmičarke A programa - Ajna Maljanović osvojila je 3. mjesto u višeboju, 1. mjesto rekvizit čunjevi i 3. mjesto rekvizit lopta, Hened Borovac Bekaj 2. mjesto u višeboju, 2. mjesto rekvizit čunjevi i 1. mjesto obruč.

Hena Ahmetspahić 1. mjesto u višeboju, 1. mjesto rekvizit čunjevi i 1. mjesto lopta, Sajra Mulahmetović višeboj 1. mjesto, bez rekvizita 1.mjesto i rekvizit obruč 1. mjesto, Dalija Ajanović višeboj 3.mjesto, bez rekvizita 1.mjesto i lopta 1.mjesto, Ajša Džakmić višeboj 2.mjesto, bez rekvizita 3.mjesto, obruč 1.mjesto, Emina Karović višeboj 2.mjesto, bez rekvizita 2.mjesto i lopta 3.mjesto, Arisa Salihagić višeboj 3.mjesto, bez rekvizita 3.mjesto, vijača 3.mjesto.

Sjajne su bile i takmičarke B programa.

Lamija Spahić je osvojila 3.mjesto u višeboju, 1.mjesto obruč i 1.mjesto lopta, Mona Kerla je izborila 2. mjesto u višeboju, 1.mjestorekvizit lopta, 2.mjesto obruč, kao i Ajra Salihagić kojoj je pripalo 3.mjesto u višeboju i 2.mjesto rekvizit lopta.

Trenerica Almedina Zajko kaže da su ponosni na takmičarke, njihove uspjehe, ponašanje i odgoj. Djevojčice su uzrasta od osam do petnaest godina i lijepo su se družile, a u povratku svakako bilo je i mnogo više povoda za dobro raspoloženje.

Posebno priznanje pripalo je juniorka Ajni Maljanović koja je proglašena najperspektivnijom takmičarkom ovogodišnjeg turnira 'Queen of Aida'.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)