Sutra Izbor najboljeg sportiste BiH u 2016. godine

Anadolija
Sutra Izbor najboljeg sportiste BiH u 2016. godine
Sportska 2016. godina u BiH doživjeće svoj vrhunac svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH koja će biti održana u četvrtak u Sarajevu sa početkom u 20.15 sati.

"Nezavisne novine" i Radio-televizije BiH po 16. put organizuju izbor ovakve vrste u našoj zemlji. Pokrovitelj je Predsjedništvo BiH, a partneri su i ove godine Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ovogodišnjim žirijem je predsjedavao nekadašnji as sarajevske Bosne i proslavljeni košarkaš Žarko Varajić.

"I ove godine 'Nezavisne novine' organizuju manifestaciju koja ima za cilj da promoviše sve dobro, sve pozitivne vrijednosti sportista koji BiH na najbolji mogući način predstavljaju u svijetu. I ovaj put hvala BHRT-u na nesebičnoj pomoći. Ovo je ujedno i zajednička inicijativa koja je potekla od Željka Kopanje i Antona Kasipovića koji su došli na ideju da organizuju jedan ovakav projekat. U to vrijeme malo je ko vjerovao da će se moći donositi zajedničke odluke. Danas kada u žiriju imamo preko 20 istaknutih ljudi možemo ponosno reći da su sve odluke jednoglasne. Hvala Predsjedništvu BiH i Olimpijskom komitetu BiH na nesebičnoj podršci i pomoći”, rekla je Diana Radić, izvršni direktor "Nezavisnih".

Stručni žiri kojim je ove godine predsjedavao Varajić konačnu riječ o dobitnicima donijeće nekoliko sati uoči manifestacije u četvrtak i biće to četvrti i posljednji sastanak ovog tijela nakon sjednica u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

„Ostalo je još da saznamo ko su najbolji. Kraj je godine i svode se računi, biraju se najbolje ličnosti i sportisti. Drago mi je da se ova manifestacija organizuje po 16. put što je još jedan dokaz da se može pronaći zajednički jezik, jer na puno stvari u BiH se lome koplja gdje ne bi trebala. Ovogodišnji izbor donijeće posebnu dimenziju jer sa nama neće biti veliki čovjek i vizionar Željko Kopanja. Njemu dugujemo zahvalnost što je ovaj izbor postao najreprezentativniji u BiH”, kazao je direktor BHT1 Mario Vrankić.

Urednica sportskog programa BHT1 i članica žirija Medina Šehić dodala je da će nagrade biti dodijeljene u 12 kategorija. Osim najboljeg sportiste i sportistkinje biće uručene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku Nagrade čitalaca su odlučivali čitaoci "Nezavisnih" glasanjem na SMS porukama, a izabrali su bh. tenisera Damira Džumhura.

Do sada je kroz ovaj projekat nagrađeno više 300 sportista, trenera, ekipa i sportskih radnika. Titule sportskog kralja i kraljice prošle godine osvojili su atletičar Amel Tuka i džudistkinja Aleksandra Samardžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije