Strugar savladao Zildžića (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Strugar savladao Zildžića  (VIDEO)

U utorak je u dvorani Morača u Podgorici pred oko 7000 gledalaca, Ivan Strugar savladao bh. borca borca Salku Zildžića i na taj način postao novi svjetski prvak u low kicku.

Prva runda je apsolutno pripala našem borcu, koji je nekoliko puta uspio uputiti diretkan udarac u lice Strugara.
Salko je djelovao opušteno dok se na licu crnogorskog borca vidjela velika nervoza, trošio je Strugar snagu i pokušavao uputiti ozbiljniji udarac u lice Zildžića ali naš borac mu to nije dopuštao gotovo niti jednog trenutka.

U drugoj rundi smo gledali gotovo reprizu prve, Zildžić se odlično držao, sredinom druge runde Zildžić je udarcem nogom, oborio Strugara ali se Crnogorac uspio pridići, u nastavku je zbog Salkine neopreznosti Strugar uspio uputiti diretkan udarac u lice našeg borca.

Da je došlo do bodovanja, sasvim sigurno bi treća runda odlučila pobjdnika ovog meča.
Salko je u trećoj rundi zadao velike dvije serije udaraca u lice crnogorskog borca, najbolji trenutak za Zildžićeve navijače desio se pred kraj treće runde kada je Salko direktnim udarcem u lice po drugi put večeras uspio oboriti Strugara sa nogu.

Nekoliko puta u toku meča Zildžić je držao nizak gard što ga je vjerovatno koštalo pobjede večeras, trenutak neopreznosti, kada je naš borac spustio ruke iskoristio je Strugar koji je jakim high kickom odnosno udarcem nogom u potiljak Zildžića, odlučio pobjednika večerašnjeg meča.

Salko se brzo uspio pridići ali sudija u ringu procjenio je da Zildžić ne može nastaviti ovaj meč.

Zildžić je čestitao Strugaru na pobjedi, a Crnogorac mu se zahvalio što je i večeras bio odličan i težak protivnik.
Oko 7000 gledalaca u dvorani Morača, Ivana Strugara je večeras ispratilo sa burnim ovacijama.

http://www.youtube.com/watch?v=w1uam5DwV2M


sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije