Šta je Amel Tuka poručio nakon prolaska u polufinale

Radiosarajevo.ba
Šta je Amel Tuka poručio nakon prolaska u polufinale
EPA / Amel Tuka tokom utrke
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupio je u prvoj kvalifikacijskoj trci na 800 metara u Rio de Janeiru.

Tuka je s vremenom 1:45:72 osvojio drugo mjesto i izborio siguran plasman u polufinale Olimpijskih igara koje je na programu 14. augusta.

"Trka je bila odlična. Bio sam drugi, plasirao sam se u polufinale i bio mi je cilj da dođem među prva tri u prvom krugu. Imao sam stvarno jaku grupu. Bio sam oprezan i kontrolirao trku sve vrijeme. Zadovoljan sam iako je utrka bila rano ujutro. Čak i na zagrijavanju nas je kiša pratila, bilo je hladno. Istrčao sam dobro vrijeme, ja sam prezadovoljan. Sutra nas očekuje polufinale, najteži krug. Želio bih da zahvalim svima na podršci, budite uz nas. Mi smo tu i predstavljamo BiH svim srcem", poručio je danas Amel Tuka

Pogledajte video!

Podsjećamo, Tuka je nastupio u prvoj od sedam grupa, u kojoj je bilo još sedam atletičara – Boris Berian (SAD), Žan Rudolf (Slo), Kléberson Davide (Bra), Ayanleh Souleiman (Džib), Antoine Gakeme (Bur), Musa Hajdari (Kos) i Abraham Kipchirchir Rotich (Bah).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije