Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

Radiosarajevo.ba
Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize
/ Foto: KS
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović primio je predsjednika Upravnog odbora i sekretara Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH Mirsada Muftića i Elviru Bešliju,

Na sastanku je razgovarano o organizaciji Međunarodnog otvorenog prvenstva i 13. sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize koje će se održati od 27. do 29. maja, a finansijski je podržao Kanton Sarajevo.

"Očekujemo dolazak 120 do 130 učesnika igara iz cijele BiH i zemalja okruženja i to Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije a nadamo se i dolasku naših kolega iz Hrvatske. U najvećem broju su to osobe u stanju paraplegije koje spadaju u kategoriju osoba s najtežim oblikom invaliditeta", najavila je ovom prilikom Bešlija.

Po njenim riječima, učesnici će biti smješteni u hotelu Terme na Ilidži, gdje će se održati sastanci radnih grupa, klasifikacije učesnika po grupama, sâmo takmičenje u šahu.

U subotu 28. maja, s početkom u 9.30 sati, na Olimpijskom stadionu Koševo održat će se takmičenje u atletici, odnosno trke u kolicima na 100, 200 i 400 metara, te u disciplinama bacanja koplja, kugle, diska i čunja.

Ministar Kazazović je najavio da će manifestaciji ove godine prisustvovati i učenici osnovnih i srednjih škola, te studenti Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije