Sportska dvorana Gornji Vakuf - Uskoplje prvi domaćin Mini-van Toura

0
Radiosarajevo.ba
Sportska dvorana Gornji Vakuf - Uskoplje prvi domaćin Mini-van Toura
Foto: Privatni album / Druženje mališana iz pet država

Mini-Van Tour (MVT) je jedinstvena aktivnost za rad u zajednicama koja spaja učenje, socijalizaciju i zabavu kroz inkluzivne sportske aktivnosti.

Ovogodišnji MVT je najveći do sada te obilazi čak šest gradova u pet različitih država.

Ova inovativna tura je osmišljena s ciljem posjete različitih lokalnih zajednica u regiji i kreiranja prostora za zdravu komunikaciju, sport, igru, učenje i zabavu te promicanja ideja mira, zajedništva, saradnje i zdravih životnih navika.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Ekipa stručnjaka za sport i rad s djecom putuje u kombiju i sa sobom nosi postavku koja uključuje streetkick (fudbalsko igralište na napuhivanje), microsoccer – teren za fudbal 1 na 1, fairplay radionice za edukaciju djece te druge prateće edukativne, muzičke i umjetničke aktivnosti, dizajnirane da stvore nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. 

Druženje mališana iz pet država
Foto: Privatni album : Druženje mališana iz pet država

Ova jedinstvena aktivnost je ogranizirana od strane Igrajmo Zajedno Inicijative (iZi) iz Sarajeva i Fairplay inicijative iz Beča, u okviru Football Zajedno i Sport Together projekata, uz podršku brojnih lokalnih i regionalnih partnera – organizacija civilnog društva i sportskih klubova. 

"Sretan sam jer je naš grad domaćin ovakvog događaja. Mini-Van tour ove godine obuhvata pet država, a u Bosni i Hercegovini su samo Ljubinje i Gornji Vakuf - Uskoplje imali tu čast da imaju ovako veličanstven događaj. Hvala i Nogometnom klubu "Sloga" koji je ovaj put bio lokalni partner i pomogao organizaciju. 

Više od stotinu djece je uživalo, zabavljalo se kroz razne igre i radionice. Stvorena su nova prijateljstva. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još ovakvih događaja", u razgovoru nam je rekao Junus Čajdin, inicijator ideje da upravo Gornji Vakuf - Uskoplje bude domaćin ovog događaja. 

"U nedjelju mi je bio jedan od najsretnijih dana. Članica sam sportske sekcije OŠ "Voljevac" i sretna sam što imam priliku da se družim i igram sa drugom djecom iz moga grada. Stekla sam nova prijateljstva i bilo mi je prelijepo", rekla nam je Adna Milanović, učenica petog razreda. 

"Zovem se Samir Talić i idem u OŠ "Pajić Polje". Treniram rukomet i nogomet. Danas sam se zabavio. Uživao u igri sa drugarima i drugaricama", kazao je Samir Talić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije