Šokantna smrt mlade gimnastičarke: Sve je bila nevjerojatna slučajnost

Radiosarajevo.ba
Šokantna smrt mlade gimnastičarke: Sve je bila nevjerojatna slučajnost
Twitter / Melanie Coleman, preminula je nakon nesretnog pada

Mlada američka gimnastičarka, 20-godišnja Melanie Coleman, preminula je nakon nesretnog pada s dvovisinskih ruča prilikom jednog treninga.

Nezgoda se dogodila na njenom sveučilištu Southern Connecticut još u petak, a od pada i povreda nije se mogla oporaviti. Coleman je, da incident bude još strašniji, pala dok je trenirala mlađe uzrasne kategorije, piše Jutarnji.

"Sada su naše misli i molitve usmjerene njenoj porodici. Ovo je užasna vijest za sve nas na sveučilištu", rekao je Jay Moran, sportski direktor njenog koledža.

Da se radi o potpunoj slučajnosti koja je uzrok velike nesreće rekao je i osobni trener preminule gimnastičarke.

"Dogodilo se nešto neshvatljivo za mnoge. To je bila nevjerojatna slučajnost", kazao je trener Thomas Alberti.

Tužnu vijest komentirala je za medije i njena porodica:

"Uvjereni smo da će njen sportski duh, šaljivost i osmijeh nastaviti živjeti i dalje. On će biti uz nas koji je volimo".

Coleman je za života studirala sestrinstvo, a gimnastika joj je bila hobi.  Kako kaže trener Alberti, bila je lider svih aktivnosti.

"Njen trener sam bio deset godina, ona je bila primjer kojeg su svi slijedili. Učila je djecu od dvije do petnaest godina, njena majka i dvije starije sestre također su se bavile gimnastikom", rekao je Alberti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije