Soderlingu četvrti ATP naslov u karijeri

Radiosarajevo.ba
Soderlingu četvrti ATP naslov u karijeri

Švedski teniser Robin Söderling osvojio je ATP turnir koji je ove sedmice završen u švedskom Båstadu, a igrao se na zemljanoj podlozi. Kroz cijeli turnir Söderling nije izgubio niti jedan set, pa je u istom ritmu, sa 6-3, 7-6(3) pobijedio u finalu svog vršnjaka, 25-godišnjeg argentinskog tenisera Juana Monaca.

Obojica su u nedjelju lovila četvrtu ATP krunu, a taj cilj je ostvario teniser koji u posljednje vrijeme igra odlično, te je upisao samo dva poraza (oba puta od Federera, jednom u finalu Roland Garrosa, jednom u četvrtfinalu Wimbledona).

Söderling je osvojio prvi ATP turnir na zemljanoj podlozi, ali može biti sretan što je uspio izbjeći odlazak u treći set finala. Nakon prvog seta, u kojem je dominirao najbolji švedski teniser na ATP tabeli, Monaco je ostavljao bolji dojam u drugom setu, te je imao više break prilika.

Od šest je Monaco iskoristio samo jednu, a Söderling od tri jednu. U tie-breaku je Šveđanin bio daleko bolji, te nije dopustio da Monaco odvede finale u treći set.

Söderling je ovom pobjedom popravio međusobni omjer protiv Monaca na 4-1.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije