Sjevernokorejski olimpijci bez pompe se vratili kući

Anadolija
Sjevernokorejski olimpijci bez pompe se vratili kući
Olimpijski tim Sjeverne Koreje u subotu se vratio kući sa Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru bez velike pompe, a dočekali su ih članovi porodica i prijatelji, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamjenik premijera Ro Tu Chol i zamjenik ministra sporta Kim Jong Su, također, su bili na aerodromu u Pyongyangu kako bi dočekali svoje olimpijce. Međutim, nije bilo povorke automobila i velike gužve na ulicama, kao prilikom dočeka koji su organizovani u prošlosti za sportiste Sjeverne Koreje koji su se vraćali sa dobrim rezultatima sa međunarodnih takmičenja.

Sjeverna Koreja je u Rio de Janeuri osvojila sedam medalja, dvije zlatne (dizanje tegova i gimnastika), tri srebrne (dizanje tegova) i dvije bronzane (ston tenis i streljaštvo).

“Dao sam sve od sebe na Olimpijskim igrama kako bi se vratio kući s pobjedom i povjerenjem u našu armiju i narod“, rekao je gimnastičar Ri Se Gwang, koji je osvojio zlatnu medalju u preskoku u Rio de Janeiru.

Po ukupnom broju Sjeverna Koreja je u Riju osvojila više medalja, ali manje zlata, u odnosu na prethodne Ljetne olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Tada su se sjevernokorejski sportisti kući vratili sa četiri zlatne i dvije bronzane medalje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije