Sin poznatog pjevača iz BiH dobio suspenziju zbog lijekova za astmu: 'Ubili ste mu snove'

1
Radiosarajevo.ba
Sin poznatog pjevača iz BiH dobio suspenziju zbog lijekova za astmu: 'Ubili ste mu snove'
Foto: Facebook / Kerim Hasić s ocem Kemalom

Bosanskohercegovački pjevač Kemal Hasić reagovao je na suspenziju njegovog sina, džudiste Kerima, koji je dobio kaznu od Antidoping agencije BiH zbog nedozvoljenih supstanci. 

Objavu Kemala Hasića prenosimo u cijelosti: 

"Želim ovako javno da se obratim svim prijateljima iz svijeta sporta i muzike u Bosni i Hercegovini. Moj Kerim Hasić je suspendovan na dvije godine zabranom učešća u sportu od strane antidoping agencije BiH.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Pozitivan je bio na Fluticasone propionate S9. Znam da nemate pojma šta je ovo, kao ni ja što nisam znao. Radi se o pumpici za astmu koju moj Kerim koristi već sedam godina...

Kad smo dobili nalaz blaga rijec je bio ŠOK, od tad kreću naše muke, pogotovo njegove da dokažemo da nismo ništa uradili namjerno. Obavjestili smo komisiju da je Kerim bio teško bolestan prije par godina, te da je bio životno ugrožen. Donosimo svu medicinsku dokumentaciju da su mu:
Operisana pluća i da ima rez 40 cm preko leđa
Da mu je istovremeno urađeno slijepo crijevo
Da je preživio dvije bronhoskopije (jedva)
Da je oporavak trajao preko godinu dana

Objava Kemala Hasića na Facebooku
Foto: Screenshot: Objava Kemala Hasića na Facebooku

Sve navedeno je komisija prihvatila i dokazali smo da nije bilo nikakve namjere, pogotovo što je ova supstanca zabranjena u ovoj godini, ali su nam rekli da smo trebali pratiti Službene Novine i da su oni tamo sve objavili.

Većina vas zna da je moj ponos bio teško bolestan i za to vrijeme dok sam molio Allaha dz.s. da mu sačuva život. Nisam ni u snu pomislio kakav će sportista postati...

Moj Kameni dječak od borbe za zivot je došao do šest šampionskih naslova BiH, tri Balkanske medalje i srebra na Evropskom kupu. Biva proglašen sportskom nadom BiH i sve se srušilo u trenu... Dok ovo pišem, drhtim, on plače, žena plače, brat mu plače...

Volim te životom kao što otac voli, ti si moj ponos. A vama gospodo iz doping agencije želim da se dugo osjećate kao mi sad. Vi niste prijatelji sporta nego suprotno, uništili ste snove jednog vrhunskog momka, nek vam je na DUŠU...

P.S. U njegovom mladom životu je već previse bitki bilo, možda se i vrati, čudni smo mi Hasići kad nas diraju... Sportski pozdrav svima." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije