Serena po treći put najbolja, Federer i Roddick u finalu

Radiosarajevo.ba
Serena po treći put najbolja, Federer i Roddick u finalu

Serena Williams osvojila je svoj treći Wimbledon pobijedivši u finalu svoju stariju sestru Venus 7:6 i 6:2.

Od tie-breaka prvog seta, do kojeg je došlo nakon što su obje teniserke suvereno držale svoj servis kroz 12 gemova, Serena je bila za klasu iznad svoje suparnice. Dominirala je u 13. igri, koju je dobila 7:3.

Definitivno je braniteljica naslova pala nakon što je izjednačila na 2:2 u drugom setu. Napravila je dvostruku servis-pogrešku na Sereninoj break-lopti za 4:2, te isto tako nije izdržala sestrin nalet u osmom gemu. Serena je konačno završila gem nakon četvrte meč-lopte.

Serena je dominirala u igri s osnovne crte. Venus je imala izgleda tako dugo dok nije dolazila u neminovnost dužih razmjena udaraca. Priznala je to sama odmah nakon finala, koji je trajao točno 87 minuta:

"Serena je danas bila bolja. Igrala je savršen tenis i imala je odgovor na sve moje pokušaje", izjavila je pobjednica iz 2007. i 2008. godine.

Ukupno je Serena osvojila čak 18 poena više (71-53), a dominirala je i po winnerima (25-14).

Bio je to 21. meč sestara Williams na WTA Touru i 11. pobjeda dviju godina mlađe (29-27) Serene.

Wimbledon, teniserke, finale:

S. Williams (2) – V. Williams (3) 7:6(3), 6:2

Teniski stručnjaci Roddicku pripisali minimalne šanse

Američki teniser Andy Roddick se plasirao u finale Wimbledona, gdje će pokušati ponoviti ono što je prošle godine napravio Rafael Nadal.

Španski teniser je prekinuo pobjednički niz Rogera Federera koji je prije toga slavio pet puta zaredom u Wimbledonu. Sada istu misiju ima Roddick.

Kladionice, teniski stručnjaci ili bilo tko drugi, daju jako male šanse Andyju Roddicku u nedjeljnom finalu Wimbledona protiv drugog tenisera svijeta, Rogera Federera, ali, činjenica je da Roddick nikada nije izgledao zrelije i kompaktnije na travi, makar i dalje stoji da Švicarac ima ogromnih 18-2 u karijeri protiv Amerikanca, kao i dva prethodna dobivena finala u Wimbledonu.

Roddick, pak, pršti od samopouzdanja i sreće prije finala.

"Zahvalan sam što mogu opet igrati finale Wimbledona. Bio sam na istom mjestu 2004. i 2005. i tada je Federer bio zasluženo bolji, ali ovo je nova prilika", rekao je Roddick i nastavio:

"Moram vjerovati da mogu pobijediti. Inače, stvarno ne osjećam pritisak kao tih godina. Drugačije je sada okruženje oko mene ili sam, jednostavno, samo ja drugačiji."

"Igram bolje, zapravo se osjećam bolje nego prije. Ako želite pobijediti Andyja Murrayja u onakvoj atmosferi onda morate igrati ponajbolji meč u karijeri, ali  tako igram od početka turnira. Stvarno je sve po mene skoro idealno."

Roddick je zaključio :"O Federeru nemam što novoga reći, svi znamo sve. Ovo je novi meč. Dočekao sam nedjelju, ponosan sam na to i treba odigrati na pravi način još taj meč."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije