Semir Delić se u subotu bori za titulu prvaka Europe u low kicku

Fena
Semir Delić se u subotu bori za titulu prvaka Europe u low kicku
U subotu, 15. oktobra, u španskoj Pamploni bit će održan meč za profesionalnog prvaka Europe u low kicku WAKO PRO asocijacije, a u okviru kojeg će ovu prestižnu titulu pokušati zaraditi bh. kick bokser Semir Delić.

Delić će se u subotu boriti sa španskim kick bokserom, Andoniom Iglesiasom, a ovo takmičenje će se održati u okviru WAKO PRO asocijacije, pod čijim okriljem se održavaju europska takmičenja u low kicku.

Bh. takmičar, koji je bio bronzani na posljednjem Europskom prvenstvu u ovoj konkurenciji, pripremao se u teškim uvjetima. No, ovaj član KBV "Flek Tom-Cat" iz Tuzle  vjeruje kako može iznenaditi dobro poznatog protivnika, aktulenog amaterskog prvaka Evrope

"Obzirom da pohađam Policijsku akademiju prostor za treninge mi je bio prilično sužen. Međutim, uspio sam se solidno pripremiti, zahvaljujući razumijevanju čelnih ljudi Policijske akademije FMUP-a i treninzima u sarajevskim klubovima Gazije i Gladijatori. Protivnika odlično poznajem, a nedavno je izgubio u meču za titulu prvaka svijeta od Aleksandra Konovalova. Ishod meča će zavisiti i od nivoa njegove pripreme", rekao je Delić na danas održanoj press-konferenciji.

Pored Delića, članove tuzlanskog kluba borilačkih vještina očekuje još takmičenja u oktobru, te će tako četiri  takmičara ovog kluba, kao članovi kicboksing reprezentacije Bosne i Hercegovine, nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje 23. oktobra počinje u slovenskom Mariboru. Pored Semira Delića koji će nastupiti ako ga zobiđu povrede u subotnjem meču, među 11 bh. reprezentativaca će nastupiti Mesud Selimović (-86 kg, K1), debitant na ovom takmičenju Mirnes Vejzović (-86 kg, low kick) i Nikola Drobnjak (-81 kg, low kick).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije