Semenya slavila na 800 i 1500 metara

Radiosarajevo.ba
Semenya slavila na 800 i 1500 metara


Nešto više od sat vremena nakon što je trijumfirala u svojoj matičnoj disciplini, na 800 metara, južnoafrička je srednjeprugašica Caster Semenya na nacionalnom atletskom prvenstvu u Durbanu slavila i na 1500 metara...

Pobijedila je 20-godišnja svjetska prvakinja iz Berlina 2009. godine s vremenom 4:12.93, nadmašivši za gotovo čitavu sekundu drugoplasiranu Lebogang Phalulu.

Ranije je u nedjelju slavila na 800 metara s vremenom 2:02.10. Iako je očekivala bolji rezultat, zadovoljna nastavlja pripremni ciklus koji bi trebao vrhunac doživjeti na Svjetskom prvenstvu u Daeguu ove te na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

"Ta dva cilja jedino je čime se okupiram u ovom trenutku. Uspijem li spojiti pobjede na obadvama velikim natjecanjima, moći ću učiniti novi korak: napasti svjetski rekord!", rekla je mlada atletičarka misleći na kraću srednjeprugašku dionicu.

Nakon što je izgubila više od godinu dana nakon berlinskog trijumfa u mučnome i kontroverznom procesu utvrđivanja njezina spola, Semenya nastavlja svoj povratak na veliku scenu. Četrnaestoga ovog mjeseca slijedi joj nastup na mitingu u južnoafričkom Bellvilleu, dok će 28. maja trčati na mitingu iz serije IAAF World Challengea u senegalskom Dakru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije