Semenya će učestvovati i na 1500 metara

Radiosarajevo.ba
Semenya će učestvovati i na 1500 metara


Ovog će vikenda u Durbanu na Južnoafričkome atletskom prvenstvu Caster Semenya nastupiti u utrkama na 800 i 1500 metara...

Dvadesetogodišnja južnoafrička srednjeprugašica, koja je izgubila godinu dana u kontroverznom istraživanju spola nakon što je kao 18-godišnjakinja osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine u utrci na 800 metara, u budućnosti planira napadati najviša postolja na objema srednjeprugaškim dionicama.

"Trčati ekstenzivnije utrke važno je za moje pripreme. Osim toga, na 1500 metara namjeravam nastupiti i na Svjetskom prvenstvu ove godine u Daeguu, i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine", kazala je Semenya dodavši:

"Osjećam se sve bolje kako se moja vremena popravljaju. Moj je glavni cilj ovog ljeta Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji."

Ove sezone Semenya na 800 metara ima 2:01.77, što je još uvijek daleko od 1:55.45, vremena kojim je trijumfirala prije dvije godine u Berlinu došavši do svjetskog zlata.

Nakon nastupa u Durbanu, Semenya će preseliti na europske mitinge. Zasad nije poznat raspored njenih nastupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije