Sedam medalja za bh. karatiste na EP-u

Radiosarajevo.ba
Sedam medalja za bh. karatiste na EP-u

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u tradicionalnom karateu osvojila je sedam medalja na 18. evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu za djecu, kadete, juniore i seniore u Beogradu. 
 
Na ovom prvenstvu nastupilo je više od 850 takmičara iz 26 zemalja, a za reprezentaciju BiH nastupilo je 52 takmičara iz oba bh. entiteta, saopćeno je iz Tradicionalne karate-do asocijacije BiH.
 
Zlatnu medalju za BiH osvojio je Željko Zombra (KBS “ORKKA” Lukavac) u kategoriji borbe seniori pojedinačno, dok su srebrena odličja osvojili: Sanid Merzić (Mostar), borbe junior i kadetska ekipa (Elvedin Kurpejović - Visoko, Amar Kodro - Mostar, Esned Crnomerović - Mostar i Senahid Bulut - Fudokan.
 
Bronzanim medaljama okitili su se Saška Kovačević (Šampion Modriča) borbe kadetkinje, Esned Crnomerović (Mostar) borbe kadeti, juniorska ekipa (Armin Hajduković - Visoko, Sanid Merzić - Mostar, Aldin Mustafić - Mostar i Emir Hajduković - Visoko) te seniorska ekipa (Željko Zombra - ORKKA, Miralem Mandžuka - Stari Grad Sarajevo, Aldin Karailo - Mostar i Osman Građan - Visoko.
 
Selektori na ovom takmičenju bili su: Dragan Spasojević i Mirsada Operta (djeca), Redžep Građan i Dragiša Jovanović (kadeti), Salih Grbić (juniori) i Nedžib Đozo seniori. 
 
Reprezentaciju BiH u novembru očekuje svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Beogradu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije