Savez sjedeće odbojke izbačen na ulicu

Radiosarajevo.ba
Savez sjedeće odbojke izbačen na ulicu

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci dobo je nalog za iseljenje iz prostorija u ulici Danijela Ozme br. 7.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH je u priopćenju navela da je u skladu s presudom Suda BiH od 3. oktobra 2008. BiH isključivi vlasnik zgrade u ulici Danijela Ozme br. 7, te da Savez sjedeće odbojke BiH bespravno koristi prostorije u tom objektu.

Savezu je dat rok od sedam dana da napusti prostorije i preda ih Službi za zajedničke poslove institucija BiH.

Članovi reprezenatcije su ogorčeni zbog ultimativnog načina na koji se od Saveza traži da napusti prostorije, koje je koristio 15 godina. Sve ovo dešava se uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 19. septembra. Ako ne bude ubrzo pronađeno rješenje, zlatni bh. momci će biti primorani izaći na ulicu.

"Posebno nam je teško palo ultimativan način kojim se praktično protjerujemo iz službenih prostorija, veličine od samo 16 m2. Bez ikakvih ranijh najava ostavljen nam je rok da se moramo iseliti u narednih sedam dana. To će nam napraviti velike probleme uoči nastupa reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, jer ćemo imati oteženu komunikaciju s Evropskom asocijacijom - ECVD", rekao je Hrustemović, a prenosi Studio 88.

Kapiten Sabahudin Delalić istakao je da reprezentacija BiH u sjedećoj odbojici ovih dana u Fojnici započinje drugu fazu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (od 19. do 27. septembra) na kojem će jurišati na šestu uzastopnu titulu

Vezano: Ministarstvo odbojkašima obećalo nove prostorije

fena/ftv/radiosarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije