Sarajevo Tactical Tournament u paintballu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo Tactical Tournament u paintballu


U organizaciji Paintball kluba Avantura i Energy Group doo, 14. i 15. Maja 2011. će na Velikom polju na Igmanu biti održan prvi međunarodni paintball turnir Sarajevo Tactical Tournament 2011. (STT).

"Iako je Paintball klub Avantura ranije organizovao razne turnire, ovo je prvi ovakav turnir gdje se razdvajaju amaterski i profesionalni dio. Tako da možemo reći da je ovo prvi STT", rekao je za Radiosarajevo.ba Edin Muftić, jedan od organizatora turnira.

Na turniru će učestvovati 15 klubova iz nekoliko zemalja okruženja čiji će tročlani timovi odmjeriti snage na profesionalnom paintball terenu po Millenium-ovim pravilima.

"Svaki sport, pa tako i paintball ima svoju federaciju i pravila po kojima se igraju turniri. Konkretno, ovo je speed-ball turnir i on ima pravila. Teren je veličine 35x50 metara, na kojima imaju prepreke. Ekipe čine tri člana koja se takmiče po principu trominutnih mečeva na dva dobijena meča."


Lokacija održavanja turnira (Foto: Google Maps)

Takav sistem takmičenja obećava vrlo dinamičnu i atraktivnu predstavu što će razveseliti i sve one koji se ne žele takmičiti već samo provesti jedan ugodan i nadasve zanimljiv dan na planini uz specijalitete sa roštilja i osvježenje, najavili suorganizatori.

Svakako je bitno napomenuti da, pored profesionalnih timova, pravo učešća imaju i amaterski te da je konkurs za prijavu ekipa otvoren za sve ljubitelje paintballa.

"Vrlo je nezgodno staviti nekoga ko nije iskusan u paintballu u isti teren sa nekim ko se smatra profesionalcem. Snage onda uopšte nisu jednake i nema neke atraktivnosti od takvih mečeva, pa su oni iz tog razloga razdvojeni", dodao je za naš portal Muftić.

Zanimalo nas je da li ima prijavljenih žena na ovom turniru, a Muftić o tome kaže: "Naravno. Turnir je otvoren za sve zainteresovane, kako muškarce, tako i žene. Mi imamo prijavljenu jednu ili dvije ženske ekipe koje će nastupati, ali u amaterskom dijelu."



Paintball klub Avantura i Energy pozivaju stoga sve zainteresirane da prijave ekipe i pridruže se ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji.

"Naš sponzor Coca Cola je osigurao simbolične nagrade, a glavne nagrade će tek biti definisane, što zavisi od broja učesnika", rekao je na kraju razgovora Edin Muftić za Radiosarajevo.ba.

Učešće na turnirniru, po timu, se plaća 60 KM, a u tu cijenu je uključeno korištenje opreme - markeri i zaštitna oprema i kuglice boje/municije koja se koristi. Dodatnih 100 kuglica plaća se 5 KM.

Ekipe će, osim na turniru, na raspolaganju imati i dodatni teren za uvježbavanje i zabavu.

Više detalja dostupno je na službenoj stranici turnira www.stt.ba, na e-mail adresu info@stt.ba i na broj telefona +387 63 030 124.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije