Sarajevo: Sutra počinje najveći plivački miting u BiH 'Mladi za mlade'

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Sutra počinje najveći plivački miting u BiH 'Mladi za mlade'

Najveći plivački miting u Bosni i Hercegovini Mladi za mlade bit će održan 17. i 18. oktobra na Olimpijskom bazenu Sarajevo.

Organizatori mitinga su Udruženje ''Mladi za mlade Sarajevo'' i Plivački klub Sport time zajedno sa suorganizatorom Olimpijskim bazenom Sarajevo.

''Mladi za mlade'' kao najveći miting na našim prostorima koji okuplja veliki broj plivačkih klubova i država učesnica, kvalifikacioni je za 31. Olimpijske igre u Rio de Janeiro i samim tim bit će događaj koji će okupiti vrhunske plivače iz regije i Evrope, saopćili su organizatori.

Na ovogodišnje takmičenje prijavila su se 394 takmičara iz 33 plivačka kluba iz sedam država koji će se natjecati u pet disciplina za mušku i žensku kategoriju, prenosi Fena.

U predhodne tri godine na mitingu je učestvovalo više od 800 takmičara iz devet država.

Miting je od prve godine uvršten u kalendar FINA-e i LEN-e, te je podržan od svih relevantnih instutucija kao što su Plivački savez BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Olimpijski komitete BiH, saopćili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije