Sarajevo Open 2024: Treće zlato za OKI Fantome u ovoj godini

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo Open 2024: Treće zlato za OKI Fantome u ovoj godini
Foto: OKI Fantomi / OKI Fantomi šampioni

Odbojkaški klub invalida Fantomi pobjednici su 23.po redu Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2024". U finalnoj utakmici Fantomi su slavili protiv ekipe Bayer 04 Leverkusen iz Njemačke rezultatom 3:0 (25:20; 25;23 i 26:24).  

Treće mjesto osvojila je ekipa SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

"Izuzetno teške utakmice, nismo se smjeli nimalo opustiti, ali zadovoljan sam što smo na kraju odbranili titulu i zadržali trofej sa turnira", kaže Ismet Godinjak, predsjednik OKI Fantomi.

Bursać: Hoće li Schmidt pogurati stvaranje Trećeg entiteta, odnosno Herceg-Bosne 2?

Bursać: Hoće li Schmidt pogurati stvaranje Trećeg entiteta, odnosno Herceg-Bosne 2?

Mirzet Duran, kapiten OKI Fantoma i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci po treći put u ovoj godini je podigao pobjednički pehar.

"Prije turnira sam rekao da je prvo mjesto imperativ za nas. Sretan sam što smo uspjeli osvojiti i ovaj trofej i na najbolji način završiti takmičarsku sezonu", navodi Duran.

Za trenera Fantoma, Seada Mršu finalna utakmica je bila jedna od težih.

23. Međunarodni turnir "Sarajevo Open 2024": OKI "Fantomi" žele da odbrane titulu

23. Međunarodni turnir "Sarajevo Open 2024": OKI "Fantomi" žele da odbrane titulu

"Njemci nam nisu dali prostora za opuštanje. Stalno su prijetili, ali na kraju su moji igrači skupili snage i završili turnir bez izgubljenog seta, na što sam posebno ponosan", ocjenjuje Mršo.

Na Međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci Sarajevo Open 2024 nastupilo je osam ekipa i to ''BAYER 04'' Leverkusen iz Njemačke,  ''HRABRI'', OIK "Zagreb"  i ''HVIDR-a Osijek'' iz Hrvatske, te bh. timovi, Borac iz Banja Luke, ''JEDINSTVO Brčko-Boće'' iz Brčkog, „Sinovi Bosne“ iz Lukavca i OKI „Fantomi“ iz Sarajeva.

Odbojkaški klub invalida Fantomi, krajem aprila 2024.godine osvojili su po sedmi put zlatnu medalju na Kupu šampiona, koji se ove godine igrao u hrvatskom gradu Poreču. Pored toga, Fantomi su po deveti put osvojili i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Fantomi se zahvaljuju građanima Sarajeva koji su bili u dvorani Ramiz Salčin i pružili im podršku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije