Šampioni, sretno: Odbojkaši danas protiv Ukrajine igraju za finale

Radiosarajevo.ba
Šampioni, sretno: Odbojkaši danas protiv Ukrajine igraju za finale

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na Evropskom prvenstvu u njemačkom Warendorfu danas u polufinalu igra protiv selekcije Ukrajine.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića s maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva, s četiri  pobjede i bez izgubljenog seta, nastavljaju pohod ka odbrani naslova evropskog prvaka.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabahudin Delalić za Fenu je kazao da naš tim protiv Ukrajine očekuje "težak susret s jednim od najozbiljnijih protivnika do sada". 

“Sigurno da ništa nećemo prepustiti slučaju, odigrat ćemo maksimalno, savladati Ukrajince, čekati finalnu utakmicu. Naš je cilj da obranimo titulu evropskog prvaka i osvojimo deveto evropsko zlato. U finalu očekujemo pobjednika drugog polufinalnog para između ekipa Njemačke i Rusije. Što se nas tiče, ko god da nam dođe u finale, mi znamo svoj cilj, idemo do nove titule“, kazao je Delalić.

Polufinalni susreti Njemačka - Rusija i Bosna i Hercegovina - Ukrajina igraju se danas u 14.00, odnosno u 14.30 sati.

Finalna utakmica na programu je u srijedu u 15.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije