Roddick protiv Del Potra u finalu

Radiosarajevo.ba
Roddick protiv Del Potra u finalu

Argentinac Juan Martin del Potro i Amerikanac Andy Roddick igrat će u finalu jedinog ovosedmičnog ATP turnira, koji se na tvrdoj podlozi igra u Washingtonu.

Podsjetimo da je prošle godine Del Potro osvojio ovaj turnir (tada je bio u naletu, te je osvojio četiri ATP krune zaredom: Kitzbühel, Stuttgart, Los Angeles i Washington), a ove godine je do završnog meča došao preko četvrtog nositelja, Čileanca Fernanda Gonzaleza, pobjedom 7-6(2), 6-3.

Prije ovog meča je Gonzalez dobio sva tri međusobna ogleda.

U ovom polufinalnom ogledu je Gonzalez čak imao više break prilika (osam u odnosu na šest Argentinca), ali to mu nije previše pomoglo.

Dotukao ga je tie-break prvog seta, nakon čega je Del Potro odjurio do 5-0 u drugom. Gonzalez je tek uspio smanjiti na 5-3, ali je tada Del Potro okončao meč i ušetao u finale.

Roddick je u polufinalu svladao sunarodnjaka Johna Isnera 6-7(3), 6-2, 7-5, te je time izgubio prvi set na turniru. Pobjeda mu nije bilo ugrožena od početka jer Isner nije niti jednom došao do breaka (imao je tek dvije šanse u prvom setu), dok je Roddick bio sve jači kako je meč odmicao.

Lako je dobio drugi set, a potom i u trećem došao do breaka u samoj završnici.

ATP Washington, polufinale:

Roddick (1) - Isner 6-7(3), 6-2, 7-5
Del Potro (2) - Gonzalez 7-6(2), 6-3

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije