Reprezentativci BiH izdominirali u Zlatnoj ligi: Ostvarena i peta pobjeda

0
Fena
Reprezentativci BiH izdominirali u Zlatnoj ligi: Ostvarena i peta pobjeda
Foto: Fena / BiH-Ukrajina

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci okončala je nastup u Zlatnoj ligi nacija s pet pobjeda, što je rezultiralo osvajanjem još jednog trofeja.

U petom kolu, naši zlatni momci su u nedjelju, 26. maja, nadigrali Ukrajinu rezultatom 3:1 po setovima, pri čemu je to bio jedini set koji smo izgubili u ovogodišnjem izdanju Zlatne lige nacija.

Prvi set donio je uzbudljivu borbu, no naš tim je pokazao veću koncentraciju u završnici i osvojio ga rezultatom 25:20. U drugom setu, naši igrači su demonstrirali izvanrednu igru i dominirali, osvajajući set s impresivnih 25:12.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

U trećem setu smo imali prednost od 9:7, no sjajna serija Ukrajine od 9:1 preokrenula je rezultat u njihovu korist, te su osvojili set rezultatom 25:20, smanjujući našu prednost na 2:1.

U četvrtom setu, BiH je imala odličan početak s vodstvom od 7:1, te je nastavila kontrolisati utakmicu s prednošću od 11:5 i 13:8 u sredini seta. Sigurnom i rutinskom igrom, privela je set kraju s rezultatom 25:21, osiguravajući konačnu pobjedu od 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije