Red Bull Cliff Diving sve bliži, takmičari preko Đavoljih vrata stižu u Mostar

Radiosarajevo.ba
Red Bull Cliff Diving sve bliži, takmičari preko Đavoljih vrata stižu u Mostar
I ove godine, već treći put zaredom, Mostar će biti domaćin jednog od takmičenja u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, a svega dvije sedmice preostale su do početka ovog događaja u hercegovačkom dragulju.

Do dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju preostala je svega jedna stanica, odnosno, takmičenje predstojećeg vikenda u Texasu. Nakon toga, 15. i 16. septembra Mostar i Stari most bit će domaćin spektakularnih skokova.

Inače, u Texasu će biti obilježen nastavak sezone, nakon ljetne pauze, a takmičari će morati da se pokažu na "Đavoljim vratima" u nedjelju, 3. septembra.

Prvi dio sezone ponudio je uzbudljiva takmičenja i pregršt iznenađenja. Na čelu poretka muškaraca je legendarni Kolumbijac Orlando Duque, dok je kod žena vodeća aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland iz Australije. No, u obje konkurencije stanje je vrlo neizvjesno, tako da nesumnjivo predstoji žestoka borba za titule.

Na Starom mostu u Mostaru, 15 i 16. septembra gledaćemo 14 skakača i osam skakačica, najboljih na planeti. Svoje vratolomne skokove od kojih zastaje dah izvodit će s visine od 27 metara (muškarci) to jest 21 metara (žene).

Biće to treći dolazak Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u grad na Neretvi, a sudeći po prethodna dva - u Mostaru se može očekivati još jedan spektakl.

Za sve informacije i vijesti o prvenstvu, pratite www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.co

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije