Red Bull Cliff Diving: Pobjednici Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard

Fena
Red Bull Cliff Diving: Pobjednici Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard
/ Fena
Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard pobjednici su današnjeg sedmog takmičenja u sezoni Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva kojem je drugu godinu uzastopno domaćin bio Mostar.

Pred više hiljada gledalaca skokove i akrobacije sa Starog mosta u Mostaru pokazali su najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu koji su danas skakali s visine od 28 metara, odnosno 22 metra.

U konkurenciji 14 skakača pobijedio je Čeh Michal Navratil koji je nakon četiri serije skokova bio je bolji od peterostrukog svjetskog prvaka Britanca Garya Hunta, dok je treće mjesto osvojio Amerikanac David Colturi. 

U konkurenciji sedam žena Kanađanka Lysanne Richard je, nakon tri serije skokova, osvojila najviše bodova ispred Amerikanke Cesilie Carlton i Australke Rhiannan Iffland.

Iduća, osma stanica ovogodišnjeg Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva je Shirahama u Japanu - 16. oktobrea, a završnica je na rasporedu 28. oktobra u Dubaiju (Ujedninjeni Arapski Emirati).

Inače, današnje manifestacija započela je izvedbom Šantićeve pjesme "Emina" u izvođenju 'Rock School Mostar'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije