Mostar / Red Bull Cliff Diving: Iffland i Popovici pobjednici u skokovima sa Starog mosta

24. 08. 2019. u 17:15:00 Fena

Shares: 27

Australka Rhiannan Iffland i Rumun Constantin Popovici pobjednici su velikog finala Svjetskog prvenstva u ekstremnim skokovima Red Bull Cliff Diving koje je održano u subotu na Starom mostu u Mostaru. Na Starom mostu nastupilo je 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga.

Elitni svjetski skakači pod palicom međunarodnih sudija u subotu su na Starom mostu u Mostaru izveli čudesne akrobacije sa 27 metara visine, a najbolje svjetske skakačice u ledenu Neretvu skakale su s 21 metra visine.

U spektakularnim skokovima elitnih svjetskih skakača sa Starog mosta u Mostaru uživali su brojni domaći i strani visoki dužnosnici, a hiljade gledalaca iz čitave regije došlo je u Mostar uživati u spektakularnim skokovima najboljih svjetskih skakača i skakačica.

Red Bull Cliff Diving takmičenje počelo je u petak je izvođenjem prve dvije serije skokova. Kao i prethodne večeri, na Old Town Street Festu veliki broj popularnih domaćih i regionalnih izvođača na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljat će i večeras publiku koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima.

NEMA KOMENTARA