Ramiz Potur iz Čilea: Zbog nereda nema panike, svi naši reprezentativci su dobro

A. S.
Ramiz Potur iz Čilea: Zbog nereda nema panike, svi naši reprezentativci su dobro
Foto: Privatni album / Karate reprezentacija BiH u Čileu

Situacija je pod kontrolom i svi naši takmičari koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 se osjećaju sigurno. Nema potrebe da se diže panika, jer svi nemiri koji se posljednjih dana dešavaju u Santiago de Chileu su daleko od našeg hotela i borilišta gdje se održavaju takmičenja. 

To je za Radiosarajevo.ba iz Čilea rekao Ramiz Potur, izvršni sekretar Karate saveza Bosne i Hercegovine i šef delegacije u ovoj državi.

Čile: Skuplje karte za metro, 15 osoba poginulo

Čileanska vlada saopćila je da je 15 osoba poginulo tokom pet dana nemira, podmetanja požara, nasilja i sukoba koji su paralisali tu zemlju i narušili njen dugogodišnji imidž oaze stabilnosti u Latinskoj Americi. U gotovo polovini od 16 čileanskih regiona i dalje je na snazi vanredno stanje, a u nekima je vojska uvela policijski sat, prvi put od obnove demokratije 1990.

Podsjetimo, nakon izbijanja nemira, čileanska vlada proglasila je izvanredno stanje u Santiago de Chileu, a kasnije i u područjima Valparaiso, Concepcion, La Sereno, Coquimbo i Rancaguo.

Karate reprezentacija BiH u Čileu - undefined

Foto: Privatni album: Karate reprezentacija BiH u Čileu

Sav javni prijevoz u Santiago de Chileu, uključujući podzemnu željeznicu i gradske autobuse, djeluje u vrlo ograničenoj mjeri. Do sada je, prema informacijama medija, ukupno 18 mrtvih. Vojska je uvela policijski sat.

“Iako je stigla vijest da je zapaljen hotel u kojem je bila smještena reprezentacija Luksemburga, te da su evakuisani iz hotela i čekaju rasplet dešavanja, te da mrtvih ljudi ima na ulicama, panike kod nas nema. Sve je pod kontrolom i bez većih problema odlazimo i vraćamo se sa takmičenja. Nijednom našoj takmičarki i takmičaru, ono što se kaže, ne fali dlaka na glavi. Podvukao sam, nema potrebe da se diže panika, tako da roditelji naših reprezentativaca koji su u Čileu, nema potrebe da se brinu“, dodao je Potur, koji je u kontaktu sa jednom putničkom agencijom iz Sarajeva, a obavijestio je i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, u slučaju da bude trebala njihova brza reakcija.

Potur je na kraju telefonskog razgovora za Radiosarajevo.ba iz Santiago de Chileu kazaoi jednu lijepu vijest.

„Bili smo blizu osvajanja jedne od medalja. Sandro Krešić je izgubio svoju četvrtfinalnu borbu, a bio je bolji od svog rivala tokom većeg dijela borbe, ali je u finišu pokleknuo i ostao bez medalje. Na kraju je osvojio sedmo mjesto. Šteta, ali imamo mi još takmičara koji su odlični borci. Uglavnom, svi će dostojno biti ambasaadori BiH u Čileu“, kazao je Potur za naš portal.

Podsjetimo, na Svjetsko prvenstvo u Čileu otputovala su 24 reprezentativca i reprezentativke BiH praćeni selektorima Željkom Zombrom i Borisom Jeličićem, dok je Potur vođa puta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije