Bosna i Hercegovina ima novog prvaka Europe: Dame i gospodo, Sanjin Pehlivanović

Radiosarajevo.ba
Bosna i Hercegovina ima novog prvaka Europe: Dame i gospodo, Sanjin Pehlivanović
Foto: Radiosarajevo.ba / Sanjin Pehlivanović

U holandskom Veldhovenu odigrala se tek polovina Europskog prvenstva za omladince u bilijaru, a Bosna i Hercegovina već ima osvojene tri medalje.

Onu najsjajniju - zlatnu, jučer je osvojio Sanjin Pehlivanović. Fenomenalni Sarajlija i jedan od njajboljih mladih igrača bilijara postao je juniorski prvak Europe u disciplini „10“.

"Ovo je fantastično, presretan sam", kazao je Sanjin nakon osvajanja europske titule, gdje je u konkurenciji igrača do 19 godina potvrdio kvalitet.  

Sanjin Pehlivanović je u osmini finala prvo demolirao Mustafu Ainara, pobijedivši ga 7:0. U četvrtfinalu je nadigrao Norvežanina Ole-Kristian Rudshavna sa 7:5.

U polufinalu nova demonstracija. Protiv Hrvata Tina Petljaka osvojio je svih sedam bodova (7:0).

U finalu spektakl - Španac Jonas Souta se trudio, ali nije uspio osvojiti više od tri partije za konačnih 7:3 za prvaka Europe iz Bosne i Heregovine.

U kadetskoj konkurenciji (do 17 godina) Ajdin Piknjač donio je bronzanu medalju Bosni i Hercegovini. Piknjač je bronzu osvojio je i u disciplini „14“ (straight pool).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije