Prvenstvo BiH u sportskom ribolovu

Radiosarajevo.ba
Prvenstvo BiH u sportskom ribolovu

Na Buškom jezeru, u mjestu Podgradina kod Livna u petak je održano Prvenstvo Sportskog ribolovnog saveza (SRS) FBiH za seniore i seniorke u disciplini ulov ribe udicom na plovak.

Organizator natjecanja SRS FBiH i tomislavgradska tvrtka "Voda-riba-sport" d.o.o priredilo je takmičenje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji na način da se lovilo štapom po izboru, a ulovljene ribe nakon vaganja su vraćene u vodu.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su 43 takmičara iz više ribolovnih društava, a kao najuspješniji djelovao je Sportsko ribolovni klub "Šaran" iz Bužima s tim da je imao najboljeg pojedinca koji je stekao pravo sudjelovanja u Premijer ligi.

Pobjednicima po ekipnom i pojedinačnom dijelu su uručeni pehari i medalje, a svim sudionicima diplome.

Na kraju je izražena pohvala organizatoru takmičenja, domaćinu i sudijskoj ekipi na odlično urađenom poslu, te je izražena želja da se i slijedeće takmičenje održi ponovo u pozitivnom takmičarskom duhu na Buškom jezeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije